A recept Szafi perec receptje, amiből én sós mázas kifliket készítettem korábban. Ennek a receptjét IDE kattintva megtaláljátok. Most az évszaknak megfelelően egy kis medvehagymával dobtam fel, és sajtkrémet kentem közé. Isteni reggeli lett belőle egy nagy adag salátával és tojással.
Hozzávalók 8 darabhoz:
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összeöntjük és alaposan összedolgozzuk. Ezután 10 percig pihentetjük a tésztát. Bambuszrostliszttel megszórt felületen átgyúrjuk, és két egyforma kör alakúra kinyújtjuk. Az egyik körnek a tetejét megkenjük a sajtkrémmel, rászórjuk az apróra vágott medvehagymát, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott kör alakú tésztánkat. 8 cikkre osztjuk, és mindegyiket a hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük. Szilikonos ecset segítségével tojással lekenjük a tetejét. Előmelegített sütőben alsó-felső programon 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 25 percig sütjük.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 57.52
fehérje: 4.12 g
szénhidrát: 3.93 g
zsír: 2.49 g