Mozzarellával töltött pizzás zabfasírt spenótfőzelékkel

Újabb remek fasírtpor az Ataisztól időhiányban szenvedő háziasszonyoknak, uraknak, vagy vegetáriánusoknak. A közepébe mozzarella sajt került, isteni finom lett, laktató és nagyon gyorsan elkészül. Nem utolsó sorban pedig is meg is feledkeztem arról, hogy nem húst eszek. Friss bébispenótból készült főzelékkel ettem.

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók a pizzás zabfasírthoz ( 6 darabhoz):

Elkészítés:

A zabfasírtport elkeverjük a hideg vízzel, majd pár percig pihentetjük. Hat részre osztjuk, kilapítjuk, majd a közepébe rakunk egy mozzarella golyót. Fasírtot formázunk belőle, hogy mindenhol jól záródjon, és ne jöjjön ki a sajt sütés közben. Forró kókuszolajban pár perc alatt mindegyik oldalát készre sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

Hozzávalók a spenót főzelékhez:

Elkészítés:

Első lépésként a spenót leveleket blansírozzuk. Azaz tegyük forrásban lévő vízbe, hagyjuk benne egy percig, majd szedjük át hideg vízbe. Ezután vegyük ki a vízből, nyomkodjuk ki, formáljunk labdát belőle, és aprítsuk fel egy késsel.  majd tegyük az egészet olyan edénybe, amibe le tudjuk turmixolni. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a kókusztejet, majd turmixoljuk pépesre. Ezután alacsony lángon tegyük vissza főni, ízesítsük a fűszerekkel és a citromlével. Ha nagyon sűrű, még tejjel tudjuk hígítani.

Ez egy leegyszerűsített változata volt a bevált spenót főzelék receptemnek, a parmezános spenót főzelék receptjét ITT megtaláljátok.

Tápérték 1 darab fasírtban: ( a sütés közben felszívott olaj nélkül)

kcal: 77.65

fehérje:6.11 g

szénhidrát: 9.17 g

zsír: 2.15 g

Tápérték a spenót főzelékben:

kcal: 147

fehérje:2 g

szénhidrát: 3 g

zsír: 13 g

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »