Múltkor a Paleolit Éléskamra keltes élmény lisztjéből sós sütemény készült, ami akár a húsvéti asztalra is tökéletes, vagy egy egyszerű tavaszi hétvégi reggelire. A paleo tavaszi sós kelt fonatok receptjét IDE kattintva megtaláljátok. Most szintén tavaszi, de édes reggeli készült a lisztből. Igazi házi mentes eperlekvárral, amit Anyukám készít nekem minden évben szorgalmasan a kertben termett gyümölcsökből.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 4 darabhoz:
- 150 g Paleolit Éléskamra keltes élmény lisztkeverék
- 15 g frissen facsart citromlé
- 2 tojás
- 40 ml víz
- 15 g eritrit
- 10 g vaníliás eritrit
- 60 g házi cukormentes eperlekvár ( eperlekvár recept ITT)
- bambuszrostliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáöntjük a lisztet. A tésztát összegyúrjuk, majd hűtőben 15 percig pihentetjük. Ezután 12 darab kb 10 cm – es kör alakúra nyújtsuk ki, kenjük meg 1 tk lekvárral, hajtsuk félbe, majd ismét a felére, hogy egy háromszöget kapjunk. Tegyünk 3 db tészta háromszöget egymásra úgy, hogy a csúcsok fedjék egymást, majd balról jobbra, lazán tekerjük fel és helyezzük a szilikonos muffinforma mélyedésébe. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
A formázást Juditka konyhája oldalán találtam, ahol fázis fotókkal végig tudjátok követni, hogyan kell készíteni.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 155.94
fehérje: 6.38 g
szénhidrát: 23.22 g
zsír: 4.12 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: