Húsvéti répatortás zabkása reggelire

Közeleg a húsvét, amikor elengedhetetlen, hogy ne kerüljön az asztalra répatorta valamilyen formában. Én most ezzel a répatortás zabkásával hangolódok az ünnepekre. Még több zabkása receptért kattints IDE!

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók:

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A sárgarépát megpucoljuk, majd lereszeljük. A zabpelyhet a fehérjével a reszelt sárgarépával, útifűmaghéjjal, és a fűszerkeverékkel feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, és ha langyosra hűlt a zabkásánk, óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 268.15

fehérje:16.81 g

szénhidrát:23.22 g

zsír:13.5 g 

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »