- 80 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
- 15 g Szafi Fitt bambuszrostliszt
- 25 g Szafi Fitt kókusztejpor
- 45 g tojásfehérjepor
- 4 g Szafi Fitt szódabikarbóna
- 3 g Szafi Fitt himalaya só
- 3 g Szafi Fitt szárított hagymagranulátum
- 20 g almaecet
- 300 g szoba hőmérsékletű víz
- Szafi Fitt bambuszrostliszt a gyúráshoz
- tojásfehérje a lekenéshez ( vagy kókuszolajjal, de akkor más a tápértéke!)
- + a képen látható zsemlébe kevertem még kenyér sütéshez való magkeveréket illetve szárított paradicsomot.
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig. Ezután bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át és formázzunk belőle cipót vagy tetszőlegesen formázzuk meg. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le tojásfehérjével és jó mélyen, éles késsel vágjuk be. Én most püspökkenyér formát béleltem ki sütőpapírral, és abba helyeztem a kenyeret. Előmelegített 210 fokos sütőben, alsó-felső programon 25 percig, majd 200 fokon további 35 percig süssük. Sütés közben közel háromszorosára fog nőni. Rácson hűtsük ki.
Tápérték 100 g kenyérben:
kcal: 76.25
fehérje: 7.88 g
szénhidrát: 4.02 g
zsír: 1.95 g
Tápérték 1 szeletben ( 15 szelet esetén):
kcal: 26.69
fehérje: 2.76 g
szénhidrát: 1.41 g
zsír: 0.68 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: