A hétvégén egy egyszerű, gyors, könnyű ebédre vágytam. Ez a főétel körülbelül 15 perc előkészületet vesz el a hétvégénkből. A zöldségekhez kipróbáltam a Ataisz zöldfűszersó fűszer keverékét, ami nagyon jól illet a zöldség köretemhez.
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 900 g felső csirkecomb (6 darab)
- 4 darab sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 300 g csiperkegomba
- 250 g édesburgonya
- 6 darab koktélparadicsom
- Ataisz zöld fűszersó ( zöldségekhez) (gluténérzékenyek, paleo diétát követők használjanak paleo fűszerkeveréket)
- Szafi Fitt ördög hozta csirkefűszersó ( csirkecombhoz)
- Himalája só, rozmaring, kakukkfű, fokhagymapor. oregánó, szerecsendió (édesburgonyához)
- 4 babérlevél
- 1 fokhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, hasábokra vágjuk. Az édesburgonya kivételével fűszerezzük az Ataisz zöldfűszersó fűszerkeverékkel. Az édesburgonyát is megpucoljuk hasábokra vágjuk, és fűszerezzük a fent leírtakkal. Az összes zöldséget egy hőálló tálba helyezzük. A csirkecombokat fűszerezzük a csirke fűszersóval és a zöldségek tetejére helyezzük. A babérleveleket és a fokhagyma gerezdeket elhelyezzük a combok között és az egészet letakarjuk alufóliával. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és grill fokozaton további 20 percig sütjük.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 260.67
fehérje: 33.2
szénhidrát: 14.92
zsír: 6.81
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: