Fittdiéta

Sült csirkecomb vele sült zöldségekkel

A hétvégén egy egyszerű, gyors, könnyű ebédre vágytam. Ez a főétel körülbelül 15 perc előkészületet vesz el a hétvégénkből. A zöldségekhez kipróbáltam a Ataisz zöldfűszersó fűszer keverékét, ami nagyon jól illet a zöldség köretemhez.

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 900 g felső csirkecomb (6 darab)
  • 4 darab sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 300 g csiperkegomba
  • 250 g édesburgonya
  • 6 darab koktélparadicsom
  • Ataisz zöld fűszersó ( zöldségekhez) (gluténérzékenyek, paleo diétát követők használjanak paleo fűszerkeveréket)
  • Szafi Fitt ördög hozta csirkefűszersó ( csirkecombhoz)
  • Himalája só, rozmaring, kakukkfű, fokhagymapor. oregánó, szerecsendió (édesburgonyához)
  • 4 babérlevél
  • 1 fokhagyma

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, hasábokra vágjuk. Az édesburgonya kivételével fűszerezzük az Ataisz zöldfűszersó fűszerkeverékkel. Az édesburgonyát is megpucoljuk hasábokra vágjuk, és fűszerezzük a fent leírtakkal. Az összes zöldséget egy hőálló tálba helyezzük. A csirkecombokat fűszerezzük a csirke fűszersóval és a zöldségek tetejére helyezzük. A babérleveleket és a fokhagyma gerezdeket elhelyezzük a combok között és az egészet letakarjuk alufóliával. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és grill fokozaton további 20 percig sütjük.

Tápérték 1 adagban:  

kcal: 260.67

fehérje: 33.2

szénhidrát: 14.92

zsír: 6.81

 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!