Mit ehetek vacsorára?- kérdezik sokszor tőlem. Például ez az étel tökéletes vacsora lehet, ezért írom le, hogy készítettem pontosan, nem azért mert annyira sok kreativitást igényel az elkészítése. Nekem ez most ebéd , vagy inkább 3. étkezés volt, és kevés volt az időm, de max 20 perc elkészíteni.
A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be!
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 szelet tilápia ( kb.150 g)
- Szafi Reform hal fűszerkeverék
- himalajai só
- fokhagyma granulátum
- 250 g brokkoli ( fagyasztottat használtam)
- himalajai só
- fokhagyma granulátum
- 50 g zsírszegény natúr joghurt ( paleo diétázóknak totu krém)
- 1 kk. hal fűszerkeverék
- 1 kk. dijoni mustár
- kevés kókuszolaj a sütéshez
- 1 szelet citrom karika
Elkészítés:
A halat teljesen hagyjuk felengedni, majd papírtörlővel itassunk fel a nedvességet róla. Fűszerezzük mindkét felét a hal fűszerkeverékkel, sóval, fokhagymával. Egy serpenyőt kenjük ki kókuszolajjal, és közepes lángon, pàr perc alatt süssük meg mindkét felét.
A brokkolit tegyük egy edénybe, sózzuk, szórjuk meg fokhagyma granulátummal ès fedő alatt pároljuk puhára.
A mártáshoz a natúr joghurtot a mustárral és a fűszerrel keverjük ki.
Tálalás előtt citromlével meglocsoljuk.
Kommentek