Annyira rég ettem már zabkását, de most eljött az ideje! Most fedeztem fel, hogy létezik vaníliás mandulatej, ami magában is nagyon finom, most pedig epres vaníliás zabkása készült belőle, ami méltó megkoronázása, a tavaszi napsütésnek. Még több zabkása receptért kattints IDE!
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 20 g zabpehely ( zabpehelyből az Ataisz termékeit használtam)
- 60 g eper
- 1 dl vaníliás mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 2 dl víz
- 5 g Biotech Iso Whey Zero vaníliás ízű
- 5 g Szafi Fitt paleo epres pudingpor
- 1 tk. útifűmaghéj
- 40 g tojásfehérjelé
- 1 tk. vaníliás eritrit
Hozzávalók a tetejére:
- 2 szem eper
- 30 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék
- 1 kk. virágpor
- 1 kk. kendermag
- kakaóbab töret
- 2 kocka cukormentes csokoládé
- 20 g földimogyoró
Elkészítés:
Az epret apróra vágjuk és a vaníliás mandula tejjel leturmixoljuk. A zabot, az útifűmaghéjat, a fehérjeport és a pudingport egy lábasban összekeverjük, hozzáöntjük az epres mandulatejet és a vizet. Közepes lángon forrásig kevergetjük, ezalatt be is fog sűrűsödni. Levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. Addig a tojásfehérjét a vaníliás eritrittel kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a zabkásába.
A zabkása tetejét félbe vágott eperrel és erdei gyümölccsel díszítjük, és megszórjuk a fent leírt hozzávalókkal.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 362.35
fehérje: 18.57 g
szénhidrát: 35.94 g
zsír: 17.78 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: