A csirkemell szerintem nem feltétlen unalmas, mindig lehet rá újabb variációt készíteni, hogy ne unjuk meg. Apukám Izraelből hozott nekem rengeteg fűszert, így a mostani csirkemell ezzel készült, különleges ízvilágot adva az ebédnek. A szokásos salátámat most az Ataisz ízletes magkeverékével dobtam fel, ami napraforgómagot, tökmagot, földimogyorót, és szeletelt mandulát tartalmazott.
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók a csirkéhez (4 adaghoz):
- 650 g csirkemell
- himalájai só
- keleti fűszerkeverék ( én Izraelből kaptam)
- 2 evőkanál rizstejszín
- 50 ml víz
- kevés olíva olaj a sütéshez
Hozzávalók a salátához (4 adaghoz):
- 400 g saláta keverék
- apróra vágott újhagyma
- 200 g zsírszegény natúr joghurt
- 4 evőkanál Waldenfarm saláta öntet (elhagyható)
- 2 evőkanál sörélesztő pehely
- 200 g csiperke gomba
- 200 g főtt tojásfehérje
- 2 evőkanál Ataisz ízletes magkeverék salátához
- 2 kávéskanál nigella mag
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, kockákra vágjuk. Fűszerezzük, majd kevés olíva olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a vizet és a tejszínt, és alacsony hőfokon puhára főzzük.
Az újhagymát felkarikázzuk, és hozzáadjuk a salátához. Hozzákeverjük a natúr joghurtot és a saláta öntetet. A gombát serpenyőben megpirítjuk. A salátát egy tálra tesszük rátesszük a gombát, a csíkokra vágott főtt tojásfehérjét, megszórjuk a tetejét sörélesztő pehellyel, a saláta magkeverékkel, és a nigella maggal. Végül a tetejére halmozzuk a csirkemellet.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 305.7
fehérje: 51.93 g
szénhidrát: 9.7 g
zsír: 3.81 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: