Keleti fűszerezésű csirkemell saláta

A csirkemell szerintem nem feltétlen unalmas, mindig lehet rá újabb variációt készíteni, hogy ne unjuk meg. Apukám Izraelből hozott nekem rengeteg fűszert, így a mostani csirkemell ezzel készült, különleges ízvilágot adva az ebédnek. A szokásos salátámat most az Ataisz ízletes magkeverékével dobtam fel, ami napraforgómagot, tökmagot, földimogyorót, és szeletelt mandulát tartalmazott.

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók a csirkéhez (4 adaghoz):

Hozzávalók a salátához (4 adaghoz):

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, kockákra vágjuk. Fűszerezzük, majd kevés olíva olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a vizet és a tejszínt, és alacsony hőfokon puhára főzzük.

Az újhagymát felkarikázzuk, és hozzáadjuk a salátához. Hozzákeverjük a natúr joghurtot és a saláta öntetet. A gombát serpenyőben megpirítjuk. A salátát egy tálra tesszük rátesszük a gombát, a csíkokra vágott főtt tojásfehérjét, megszórjuk a tetejét sörélesztő pehellyel, a saláta magkeverékkel, és a nigella maggal. Végül a tetejére halmozzuk a csirkemellet.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 305.7

fehérje: 51.93 g

szénhidrát: 9.7 g

zsír: 3.81 g

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »