Még csak most volt időm kipróbálni Szafi új lisztkeverékét. Már hetek óta mindenki gőzerővel gyártja a pizzás kifliket, és alig vártam, hogy kipróbáljam ezt a receptet. Az eredeti recepthez képest, én csak fél adagot készítettem, illetve a töltelék lett nálam más. Mivel állandó rohanásban vagyok, szendvicsek készültek belőle. Az eredeti receptet Szafi oldalán találjátok, IDE kattintva.
Tészta hozzávalói (4 darabhoz):
Hozzávalók a töltelékhez:
Sütés előtti kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés:
Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Keverjük össze a töltelék hozzávalóit. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő darabra.Gyúrjuk össze a tészta darabokat lisztes felületen kis gombócokká. Nyújtsunk mindegyikből egy körlapot. Kenjünk le egy lapot a töltelék felével. Rakjuk rá a 2. lapot és simítsuk rá a maradék tölteléket. Fedjük be a 3. lappal. Lisztezzük meg a nyújtófelületet és rakjuk rá a rétegezett tésztát.Nyújtsunk még annyit rajta, hogy egy kicsit nagyobb legyen. Vágjuk 4 cikkre, majd egyenként, szorosan tekerjük fel és hajlítsuk őket kifli formára. Rakjuk a tepsire. Kenjük le a tojással és szórjuk rá a szezámmagot és a nigella magot. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35-40 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni. A croissant-ok melegen kissé ropogósak, később azonban bepuhulnak.
Tápérték 1 darabban ( magok nélkül):
kcal: 130.5
fehérje: 5.08 g
zsír: 4.63 g
* csak a kifli paleo, a képen látható szendvics nem