Ebben az igazi nyári időben pont egy ilyen könnyű ebédet kívánok csak. A hal bármikor jöhet, így most pisztráng készült, amihez Ataisz vegán zöldfűszersót használtam, és a megunhatatlan salátámmal fogyasztottam. Vacsorára is tökéletesen beilleszthető.
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók 1 adaghoz:
Hozzávalók a salátához:
Elkészítés:
A pisztrángot megmossuk, bekentem egy kevés kókuszolajjal, illetve a hal belsejébe is tettem egy keveset. A hal mindkét oldalát befűszereztem, a belsejébe tettem egy fokhagyma gerezdet. Az egész halat alufóliába tekertem, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütöttem, majd a fóliát levettem és még 15 percig sütöttem grill fokozaton. Tálalás előtt frissen facsart citromlével meglocsoltam.
A salátát az öntettel összekeverjük. A fetát darabokra vágjuk, és rászórjuk. A szeletelt gombát serpenyőbe tesszük, majd hozzá adjuk a csíkokra vágott sonkát is, és pár perc alatt átpirítjuk. A salátára öntjük, majd megszórjuk az egészet sörélesztő pehellyel.