Újabb csirkemelles étel, a szezon sztárjával, a spárgával. Mikor kinn tombol a nyár, én csak ilyen egyszerű, könnyű ételeket kívánok. Időm sincs, hogy órákig álljak a konyhában, mégis mindennap a saját főztöm eszem. Ehhez hasonlókat, hiszen ez 20 percnél többet nem vesz igénybe.
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 300 g csirkemell
- himalája só
- Szafi Reform ördöghozta fűszerkeverék ( vagy bármilyen csirke fűszersó)
- fokhagyma granulátum
- 160 g saláta keverék
- Waldenfarm saláta öntet
- 200 zöld spárga (tisztítva)
- 200 g csiperke gomba
- 100 g zsírszegény natúr joghurt
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 2 teáskanál sörélesztő pehely
- kevés olíva olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, fűszerkeverékkel, fokhagymával. Serpenyőben olíva olajjal kikent serpenyőben puhára sütjük. Ha kihűlt vékony csíkokra vágjuk. A spárgát eltörjük, ahol magától eltörik, majd sós vízben puhára főzzük közepes lángon. A salátához a saláta keverékhez ízlés szerint adunk saláta öntetet, majd megszórjuk sörélesztő pehellyel. A csiperke gombát vékony szeletekre vágjuk ( ha egész gombánk van) és száraz serpenyőben átpirítjuk és a saláta tetejére tesszük. Az öntethez a natúr joghurtot kikeverjük a mustárral, ízlés szerint tehetünk bele sót, vagy fokhagyma granulátumot is.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 254
fehérje: 46 g
szénhidrát: 12 g
zsír: 2 g
Kommentek