Fittdiéta

Natúr csirkemell salátával és zöld spárgával

Újabb csirkemelles étel, a szezon sztárjával, a spárgával. Mikor kinn tombol a nyár, én csak ilyen egyszerű, könnyű ételeket kívánok. Időm sincs, hogy órákig álljak a konyhában, mégis mindennap a saját főztöm eszem. Ehhez hasonlókat, hiszen ez 20 percnél többet nem vesz igénybe.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 300 g csirkemell
  • himalája só
  • Szafi Reform ördöghozta fűszerkeverék ( vagy bármilyen csirke fűszersó)
  • fokhagyma granulátum
  • 160 g saláta keverék
  • Waldenfarm saláta öntet
  • 200 zöld spárga (tisztítva)
  • 200 g csiperke gomba
  • 100 g zsírszegény natúr joghurt
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál sörélesztő pehely
  • kevés olíva olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, fűszerkeverékkel, fokhagymával. Serpenyőben olíva olajjal kikent serpenyőben puhára sütjük. Ha kihűlt vékony csíkokra vágjuk. A spárgát eltörjük, ahol magától eltörik, majd sós vízben puhára főzzük közepes lángon. A salátához a saláta keverékhez ízlés szerint adunk saláta öntetet, majd megszórjuk sörélesztő pehellyel. A csiperke gombát vékony szeletekre vágjuk ( ha egész gombánk van) és száraz serpenyőben átpirítjuk és a saláta tetejére tesszük. Az öntethez a natúr joghurtot kikeverjük a mustárral, ízlés szerint tehetünk bele sót, vagy fokhagyma granulátumot is.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 254

fehérje: 46 g

szénhidrát: 12 g

zsír: 2 g

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!