Natúr csirkemell salátával és zöld spárgával

Újabb csirkemelles étel, a szezon sztárjával, a spárgával. Mikor kinn tombol a nyár, én csak ilyen egyszerű, könnyű ételeket kívánok. Időm sincs, hogy órákig álljak a konyhában, mégis mindennap a saját főztöm eszem. Ehhez hasonlókat, hiszen ez 20 percnél többet nem vesz igénybe.

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, fűszerkeverékkel, fokhagymával. Serpenyőben olíva olajjal kikent serpenyőben puhára sütjük. Ha kihűlt vékony csíkokra vágjuk. A spárgát eltörjük, ahol magától eltörik, majd sós vízben puhára főzzük közepes lángon. A salátához a saláta keverékhez ízlés szerint adunk saláta öntetet, majd megszórjuk sörélesztő pehellyel. A csiperke gombát vékony szeletekre vágjuk ( ha egész gombánk van) és száraz serpenyőben átpirítjuk és a saláta tetejére tesszük. Az öntethez a natúr joghurtot kikeverjük a mustárral, ízlés szerint tehetünk bele sót, vagy fokhagyma granulátumot is.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 254

fehérje: 46 g

szénhidrát: 12 g

zsír: 2 g

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »