Fittdiéta

Vaníliás Chia pudingos epres pohárkrém

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

 

 

Hozzávalók 1 adaghoz:

Chia réteghez:

Eper fagyi réteghez:

  • 200 g fagyasztott eper

Vanília puding réteghez

  • 5 g vaníliás fehérjepor ( én Biotech Usa IsoWhey Zero-t használtam)
  • 3 g konjac liszt
  • 50 ml vaníliás mandulatej
  • 100 ml víz
  • vanília aroma (elhagyható)

Tetejére:

Elkészítés:

A chia pudingos réteghez a chia magot a tejjel és az édesítővel kikeverjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A fagyasztott epret egy robotgép segítségével krémesre pürésítjük. Ízlés szerint tehetünk hozzá eritritet vagy vaníliás eritritet.

A vaníliás réteghez a fehérjeport a konjac lisztet a tejjel és a vízzel fel tesszük főni, és addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik.

A három réteget egymásra töltjük egy desszertes pohárban. A tojásfehérjét vagy a növényi tejszínt az eritrittel kemény habbá verjük és a tetejére halmozzuk. A tetejét pedig a fent leírt hozzávalókkal díszítettem.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 256

fehérje: 15 g

szènhidrát: 30 g

zsír: 12 g

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!