Nem akartam ehhez a reggelihez receptet tölteni, de úgy döntöttem megírom gyorsan. Hiszen nagyon laktató reggeli vagy vacsora lehet belőle. Hasonló receptet ITT találtok.
Hozzávalók 1 adaghoz:
Hozzávalók a salátához:
Elkészítés:
A paprikákat felkockázzuk és a gombával együtt serpenyőben megpirítjuk. Ezután kiszedjük egy tálra. A tojást a tojásfehérjelével felverjük és sózzuk. A serpenyőt előmelegítjük, és kevés olívaolajjal kikenjük. Alacsony lángon megsütjük a tojást, mint egy lepényt. (nem kevergetjük közben) Az egyik felére halmozzuk a megsütött zöldségeket. Ráhelyezzük a spenótot, majd ráhajtjuk a tojás lepény másik felét. Megszórjuk sajttal a tetejét.
A salátához a sonkát csíkokra vágjuk és a gombával együtt átpirítjuk egy serpenyőben.
A salátához hozzákeverjük a natúr joghurtot. ( Ízlés szerint adhatunk hozzá zöld fűszert) Hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát. Tányérra helyezzük, és a tetejére halmozzuk a sonkát és a gombát. A tetejét megszórjuk sörélesztő pehellyel.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 210
fehérje: 25 g
szénhidrát:8 g
zsír: 8 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
bébispenóttal és füstölt lazaccal töltve, a tetején cheddar sajt
Itt a tojáshoz kevertem 4 g lángos lisztkeveréket. ( Szafi Reform vagy Paleolit Éléskamra)