Imádom az ilyen gyors ételeket, amik általában úgy születnek, hogy összedobálok mindent, ami a hűtőben van. Illetve jelenleg laskagomba függőségben szenvedek így ez kihagyhatatlan eleme volt!
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók 3 kis adaghoz:
- 300 g csirkemell
- 260 g laskagomba
- 200 g cukormentes paradicsompüré
- 65 g barna rizs ( szárazon ennyi) ( barna rizsből az Ataisz termékét használtam)
- 6 szem koktélparadicsom
- himalájai só, színes bors
- oregánó
- kakukkfű
- rozmaring
- fokhagymakrém vagy fokhagyma granulátum
- 1 evőkanál sörélesztő pehely (elhagyható)
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágjuk. Én wokban készítettem, így nem használtam zsiradékot. A csirkemellet fehéredésig pirítottam, és egy kevés vizet öntöttem alá. A gombának eltávolítottam a törzsét, és hozzáadtam a csirkemellhez. Majd az apróra vágott paradicsomot, a paradicsompürét, és ízlés szerint fűszereztem, A barna rizst a zacskón levő utasítás szerint megfőztem, és azt is hozzákevertem. Végül belekevertem a sörélesztő pelyhet is, és alacsony lángon 10 percig főztem. A tetejét tálaláskor megszórtam még sörélesztő pehellyel.
Tápérték 1 adagban (sörélesztő pehely nélkül)
kcal: 243.82
fehérje: 29.11 g
zsír: 2.39 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: