Fittdiéta

Laskagombás paradicsomos csirkés egytál barnarizzsel

Imádom az ilyen gyors ételeket, amik általában úgy születnek, hogy összedobálok mindent, ami a hűtőben van. Illetve jelenleg laskagomba függőségben szenvedek így ez kihagyhatatlan eleme volt! 

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók 3 kis adaghoz:

  • 300 g csirkemell
  • 260 g laskagomba
  • 200 g cukormentes paradicsompüré
  • 65 g barna rizs ( szárazon ennyi)  ( barna rizsből az Ataisz termékét használtam)
  • 6 szem koktélparadicsom
  • himalájai só, színes bors
  • oregánó
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • fokhagymakrém vagy fokhagyma granulátum
  • 1 evőkanál sörélesztő pehely (elhagyható)

Elkészítés:

A csirkemellet apró kockákra vágjuk. Én wokban készítettem, így nem használtam zsiradékot. A csirkemellet fehéredésig pirítottam, és egy kevés vizet öntöttem alá. A gombának eltávolítottam a törzsét, és hozzáadtam a csirkemellhez. Majd az apróra vágott paradicsomot, a paradicsompürét, és ízlés szerint fűszereztem, A barna rizst a zacskón levő utasítás szerint megfőztem, és azt is hozzákevertem. Végül belekevertem a sörélesztő pelyhet is, és alacsony lángon 10 percig főztem. A tetejét tálaláskor megszórtam még sörélesztő pehellyel.

Tápérték 1 adagban (sörélesztő pehely nélkül)

kcal: 243.82

fehérje: 29.11 g

szénhidrát: 25.09 g 

zsír: 2.39 g

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!