A salátának sem kell unalmasnak lennie. Mindig variálom, hogy csirke, hal vagy rák kerül rá. Változtatok a fűszerezésen, néha mediterrán, vagy indiai, kínai, vagy zöld fűszeres. A végtelenségig tudnám variálni. Emellett sokszor variálom a salátát, igyekszem szezonális dolgokat használni. Arról nem is beszélve, hogy kis mennyiségben rengeteg féle sajttal fel lehet dobni.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 150 tisztított garnélarák
- kevés olíva olaj a sütéshez
- hal fűszerkeverék ( Szafi Reform terméket használtam)
- himalájai só
- pár csepp friss citromlé
- 80 g vegyes saláta keverék
- karikára vágott újhagyma
- 50 g zsírszegény natúr joghurt ( elhagyható, vagy paleo diéta esetén helyettesítsük Totu krémmel)
- 1 tojás
- 50 g szeletelt csiperke gomba
- 10 g fekete erdei sonka
- 20 g camembert sajt ( nem paleo)
Elkészítés:
Egy serpenyőben a kevés olívaolajon a befűszerezett garnéla rákokat megsütjük. A tojást sós vízben feltesszük főni, majd forrás után alacsony lángon 3 percig főzzük, hogy kemény tojást kapjunk. A saláta keveréket összekeverjük a natúr joghurttal ( vagy totu krémmel) és az újhagymával. Száraz serpenyőben átpirítjuk a gombát, és az apróra vágott fekete erdei sonkát. A salátát egy tálba tesszük, tetejére rakjuk a gombát és a fekete erdei sonkát, a szeletekre vágott főtt tojást, a camembert sajtot, és a rákokat. Az egészet meglocsoljuk pár csepp citromlével.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 315
fehérje: 39 g
szénhidrát: 4 g
zsír: 15 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: