A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók a chia puding réteghez:
Hozzávalók az eper fagyis réteghez:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
A chia pudingos réteghez a tejet és a vizet egy tálkába öntjük, elkeverjük benne a chia magot és az eritritet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A cukkini pürét a következőképp készítem: a cukkinit megpucolom, majd lereszelem, végül aprító gépben krémesre turmixolom.
Az eper fagyis réteghez az epret a cukkini pürével és a fehérjeporral aprító gépbe tesszük, és krémesre pürésítjük. A két réteget egymásra rétegezzük. A tetejét eperrel, házi granolával, és cukormentes oreoval, szárított tőzegáfonyával és virágporral díszítettem.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 214.84
fehérje: 11.3 g
szénhidrát: 30.47 g
zsír: 6.98 g