Az életmódváltásom előtt nagyon tésztás voltam. Ezeket el kellett hagynom, de ma már szerencsére nagyon változatosan helyettesíthető akár szénhidrát szegényen, vagy gluténmentesen , de aki paleo diétát folytat annak se kell lemondani semmiről. Ezekre kínál megoldást például a nocarb tészta termékei. További Nocarb termékekkel recepteket ITT találtok.
A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be!
Hozzávalók 1 adaghoz:
Elkészítés:
A tésztát alaposan mossuk meg vízben, öblítsük le a benne lévő levet. Öblítsük át párszor, végül pedig citromos vízzel is mossuk át. Ezután száraz serpenyőben 5-10 perc alatt közepes lángon pirítsuk át.
A csirkemellet mossuk meg, vágjuk vékony csíkokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk fehéredésig a húst. Közben fűszerezzük, majd adjuk hozzá a gombát, a spenótot, végül a rizstejszínt. Alacsony hőfokon süssük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Végül keverjük hozzá a tésztát, és tálalás előtt sörélesztő pehellyel vagy parmezánnal szórjuk meg a tetejét.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 257.1
fehérje: 40.84 g
szénhidrát: 7.12 g
zsír: 5.51 g