A lekvárt most is, ahogy tavaly is Anyukám főzte. Annyira rákapott az egész család a házi lekvárra, hogy nem is veszek mást. Mindent mi, illetve Anyu főz! A többi lekvár receptemet, valamint az ezekkel készült recepteket megtaláljátok ITT!
A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók:
- 3 kg sárgabarack ( tisztított, magozott súly)
- 80 dkg eritrit (eritritet az ataisz webáruházból szereztem be)
- 4 púpos teáskanál pektin (almapektint az ataisz webáruházból szereztem be)
- 1 púpos teáskanál aszkorbinsav
- 4 púpos teáskanál 2:1 dzsemfix
Elkészítés:
A barackokat megmossuk, majd néhány percre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját és kimagozzuk, ha kihűlt. A barackokat leturmixoljuk, hozzáadjuk az eritritet és egy lábasba feltesszük főni. Forrástól számítva 20 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. A pektint egy kevés eritrtittel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárhoz, és további 5 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. Ezután lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az aszkorbinsavat. Azonnal az előkészített, tiszta üvegekbe töltjük. Az üveg tetejére celofánt helyezünk, melynek a felső felét megnedvesítjük, és a kupakkal lezárjuk az üveget. Az üvegeket fejre állítva takarók közé tesszük és ott hagyjuk kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: