Fittdiéta

Sárgabaracklekvár házilag

A lekvárt most is, ahogy tavaly is Anyukám főzte. Annyira rákapott az egész család a házi lekvárra, hogy nem is veszek mást. Mindent mi, illetve Anyu főz! A többi lekvár receptemet, valamint az ezekkel készült recepteket megtaláljátok ITT!

A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A barackokat megmossuk, majd néhány percre forró vízbe mártjuk, majd lehúzzuk a héját és kimagozzuk, ha kihűlt. A barackokat leturmixoljuk, hozzáadjuk az eritritet és egy lábasba feltesszük főni. Forrástól számítva 20 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. A pektint egy kevés eritrtittel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lekvárhoz, és további 5 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. Ezután lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az aszkorbinsavat. Azonnal az előkészített, tiszta üvegekbe töltjük. Az üveg tetejére celofánt helyezünk, melynek a felső felét megnedvesítjük, és a kupakkal lezárjuk az üveget. Az üvegeket fejre állítva takarók közé tesszük és ott hagyjuk kihűlni.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!