Imádom a csirkemájat, és mikor megláttam Szafi oldalán a májpuffancs receptjét, tudtam, hogy el kell készítsem. Isteni lett, nagyon laktató, gyorsan elkészül. Volt, hogy egyszerűen salátával ettem, utána pedig gyorsan összedobtam hozzá egy friss spenót főzeléket.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 500 g csirkemáj
- 2 darab tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- 1 teáskanál majoránna
- kevés színes bors
- 2 g szódabikarbóna
- 40 g Szafi Fitt CH csökkentő liszt
Elkészítés:
A lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket elkeverjük egy tálban. A csirkemájat, a fokhagymát és a tojást aprítógépben krémesre turmixoljuk. Ezután a lisztes keveréket hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Pihentessük 10 percig, majd töltsük a masszát szilikonos muffin formákba. Nekem 12 darab lett belőle. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40 percig. Egyszer salátával ettem, ( saláta nem paleo), utána pedig spenót főzelékkel.
Tápérték 1 darabban:
fehérje: 9.7 g
szénhidrát: 1.84 g
zsír: 2.64 g
Köszönöm a gyors választ!
Szia! Mar potoltam a receptben a hiányosságot! Előmelegített sütőben 180 fokon alsó felső sütésen 40 percig sütöttem.
Szia! Aa kérdlsem az lenne, hogy hány fokon mennyi ideig kell sütni ? Köszi