Az elmúlt időszakban több lisztkeveréket is kipróbáltam a Paleolit Éléskamra lisztjei közül. A recepteket IDE kattintva érhetitek el. Mindig úgy érzem, hogy az előző kipróbált lisztet nem lehet felülmúlni, és mindig kiderül, hogy lehet. Most sem csalódtam, a palacsinta jól kezelhető, és soha ilyen egyszerűen nem tudtam még palacsintát megfordítani. A krém pedig ízletes, és pont a megfelelő állagúra sűrűsödött. Tökéletes reggeli kerekedett, ami paleo, gluténmentes és diétás étrendbe is tökéletes.
Hozzávalók a palacsinta tésztához ( 4 darab palacsinta):
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
A tojást, a folyékony kókuszolajat és a vizet csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és az eritritet. Pihentetjük a tésztát 10 percig. Ezután kókuszolajjal kikent palacsintasütőbe 4 darab palacsintát sütünk. Mindegyiket közepes hőfokon 2 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 2 percig sütjük.
Elkészítjük a tölteléket. A pudingport és az eritritet a növényi tejjel és vízzel kikeverjük egy lábasba és feltesszük főni. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ízlés szerint adunk hozzá eritirtet és azzal tovább verjük. Két darab palacsintához a krém 1/3-át használtam fel. A pudingpor 1/3-át kivettem egy tálba, és ahhoz hozzákevertem. Mindkét palacsintát megkentem a pudinggal és a szeletekre vágott barackból rátettem párat. A palacsintát háromszögekre hajtogattam,és a fent leírtakkal díszítettem.
Tápérték 1 adagban: ( 2 darab palacsinta és a töltelék 1/3-a)
kcal: 333
fehérje: 11 g
szénhidrát: 44 g
zsír: 16 g