Tökéletes reggeli szénhidrát csökkentetten, isteni házi lekvárral. Muffin forma helyett most mini kuglófok készültek. További mini kuglóf receptet IDE kattintva találtok!
A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be!
Hozzávalók 2 minikuglófhoz:(1 adag)
- 40 g Nocarb kakaós muffin por ( ITT tudod megvásárolni)
- 40 g cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 40 ml víz
- 4 g kókuszolaj
- 20 g eritrit
- 8 szem meggy
Hozzávalók a csokoládémázhoz:
- 2 teáskanál zsírszegény holland kakaópor
- 2 teáskanál eritrit
- víz ( annyi, hogy sűrű mázat kapjunk)
Hozzávalók a tetejére:
- 50 g meggy
- 2 kocka cukormentes paleo étcsokoládé
- virágpor
- kendermag
- szárított tőzegáfonya
- házi meggylekvár ( recept ITT)
Elkészítés:
A kuglóf hozzávalóit csomómentesre kikeverjük. A tészta felét a szilikonos mini kuglóf aljába kanalazzuk. Mindkettő tetejére 3-3 szem meggyet nyomkodunk, majd befedjük a maradék nyers tésztával. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Amíg sül elkészítjük a csokoládé mázat. Egy lábasban összekeverjük az eritritet és a zsírszegény holland kakaóport, majd annyi vizet, hogy folyékony masszát kapjunk. Közepes hőfokon pár percig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. A kuglófokat hagyjuk kihűlni, és kivesszük a formából. Leöntjük a csokoládé mázzal, majd díszítjük már szem meggyel, virágporral, kendermaggal, szárított tőzegáfonyával, és egy kocka cukormentes étcsokoládéval.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 261.55
fehérje: 8.81 g
szénhidrát: 14.57 g
zsír: 16.11 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: