Sárgaborsólisztes tekercs a kedvenceimmel töltve reggelire

Korábban már írtam arról, miért érdemes a sárgaborsót fogyasztani. A cikket ITT elolvashatjátok!

A sárgaborsó lisztet az Ataisz webáruházból szereztem be:

Hozzávalók a tésztához: (2 adag)

Hozzávalók a töltelékhez: ( egy darabhoz)

Elkészítés:

Először is a zabpelyhet kávédarálóban ledarálom, és az így kapott “lisztet” használom zablisztként. Gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet.

Minden hozzávalót csomómentesre keverünk. 10 percig állni hagyjuk a masszát. Egy  serpenyőt használtam a sütéshez, amit szilikonos ecset segítségével kikentem kókuszolajjal, és közepes lángon megsütöttem a lepények mindkét oldalát.

A tojást és a tojásfehérjelét a sóval összekeverjük, felverjük. Kevés olívaolajjal vagy kókuszolajjal kikent serpenyőben alacsony hőfokon megsütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és megsütjük a másik felét is. Én a normál serpenyőnél kisebbet használtam. A megsütött tojáslepényt ráhelyezzük a lepényünkre, megkenjük a tetejét egy kevés sajtkrémmel. Rárakjuk a spenótot, a lazacot és a camembert sajtot. Az egészet feltekerjük és serpenyőben körbepirítjuk. A szokásos nagy adag salátával tálaltam.

Tápérték 1 adagban, töltelékkel:

kcal:  232

fehérje:  24 g

szénhidrát:  10 g

zsír:  9 g

Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »