Egy újabb étel, ami tökéletesen bizonyítja, hogy hogyan lehet az unalmas natúr csirkemellet feldobni. A wok serpenyőt nagyon sűrűn használom az ilyen jellegű ételekhez. Igazából ez is úgy született, hogy nem szeretek pocsékolni, így körbenéztem mi található a hűtőben, amit gyorsan fel kellene használni. Nagyon gyorsan elkészíthető több adag étel egyszerre, és kárba se veszett semmi.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 340 g csirkemell
- 200 g csirkemáj
- 80 g TV paprika
- 100 g csiperkegomba
- 60 g kaliforniai paprika
- 100 g csemegekukorica
- 50 g cukormentes paradicsompüré
- színes bors
- himalájai só
- csirke fűszersó
- majoranna
- fokhagymapor
Elkészítés:
A csirkemellet apró csíkokra vágjuk, sóval és csirke fűszersóval, és fokhagymaporral fűszerezzük. A csirkemájat és apróra vágjuk, és majoránnával ízesítjük. ( a májat ne sózzuk meg) A paprikát karikákra vágjuk, a gombát pedig szeletekre. Egy wok serpenyőt felhevítünk, és beletesszük a csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a májat, végül a zöldségeket. Ha csirkemell és a csirkemáj is megpuhult, hozzákeverjük a paradicsompürét, és közepes lángon 10 perc alatt elkészítjük. Én most csak vegyes salátával kínáltam, amit sörélesztő pehellyel szórtam meg.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 212.04
fehérje: 34.06 g
szénhidrát: 10.22 g
zsír: 3.25 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: