Fittdiéta

Mexikói csirkés csirkemáj

Egy újabb étel, ami tökéletesen bizonyítja, hogy hogyan lehet az unalmas natúr csirkemellet feldobni. A wok serpenyőt nagyon sűrűn használom az ilyen jellegű ételekhez. Igazából ez is úgy született, hogy nem szeretek pocsékolni, így körbenéztem mi található a hűtőben, amit gyorsan fel kellene használni. Nagyon gyorsan elkészíthető több adag étel egyszerre, és kárba se veszett semmi.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 340 g csirkemell
  • 200 g csirkemáj
  • 80 g TV paprika
  • 100 g csiperkegomba
  • 60 g kaliforniai paprika
  • 100 g csemegekukorica
  • 50 g cukormentes paradicsompüré
  • színes bors
  • himalájai só
  • csirke fűszersó
  • majoranna
  • fokhagymapor

Elkészítés:

A csirkemellet apró csíkokra vágjuk, sóval és csirke fűszersóval, és fokhagymaporral fűszerezzük. A csirkemájat és apróra vágjuk, és majoránnával ízesítjük. ( a májat ne sózzuk meg) A paprikát karikákra vágjuk, a gombát pedig szeletekre. Egy wok serpenyőt felhevítünk, és beletesszük a csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a májat, végül a zöldségeket. Ha csirkemell és a csirkemáj is megpuhult, hozzákeverjük a paradicsompürét, és közepes lángon 10 perc alatt elkészítjük. Én most csak vegyes salátával kínáltam, amit sörélesztő pehellyel szórtam meg.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 212.04

fehérje: 34.06 g

szénhidrát:  10.22 g

zsír:  3.25 g

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!