Mexikói csirkés csirkemáj

Egy újabb étel, ami tökéletesen bizonyítja, hogy hogyan lehet az unalmas natúr csirkemellet feldobni. A wok serpenyőt nagyon sűrűn használom az ilyen jellegű ételekhez. Igazából ez is úgy született, hogy nem szeretek pocsékolni, így körbenéztem mi található a hűtőben, amit gyorsan fel kellene használni. Nagyon gyorsan elkészíthető több adag étel egyszerre, és kárba se veszett semmi.

Hozzávalók 4 adaghoz:

Elkészítés:

A csirkemellet apró csíkokra vágjuk, sóval és csirke fűszersóval, és fokhagymaporral fűszerezzük. A csirkemájat és apróra vágjuk, és majoránnával ízesítjük. ( a májat ne sózzuk meg) A paprikát karikákra vágjuk, a gombát pedig szeletekre. Egy wok serpenyőt felhevítünk, és beletesszük a csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a májat, végül a zöldségeket. Ha csirkemell és a csirkemáj is megpuhult, hozzákeverjük a paradicsompürét, és közepes lángon 10 perc alatt elkészítjük. Én most csak vegyes salátával kínáltam, amit sörélesztő pehellyel szórtam meg.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 212.04

fehérje: 34.06 g

szénhidrát:  10.22 g

zsír:  3.25 g

 

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »