Fittdiéta

Maradékmentésből két féle ebéd diétásan, gyorsan

A készülve a következő hétre vasárnap több időt töltök a konyhában. Ugyanazt enni  napokon keresztül unalmas, viszont nem szeret mindenki minden este munka után a konyhában állni. Most megmutatom, hogyan lehet egy alap ételből egy kis kreativitással két teljesen különböző ételt készíteni. Főszerepben a hűtőben található maradék ételek felhasználása, mint a megmaradt nyers filézett csirkecomb filé , gomba, édesburgonya. A cél az volt, hogy ezeket mindenképp felhasználjam, és egy finom ételt kapjak.

A hozzávalókat a Fittmarket Shopban szerzem be!

10389436_451157155036482_3123129624913210024_n

Hozzávalók az alaphoz ( 3 kis adag)

  • 260 g csirkecombfilé
  • 100 g csiperke gomba
  • 120 g piros kaliforniai paprika
  • fél TV paprika
  • fél lila hagyma
  • himalájai só
  • paleo csirke fűszersó

Elkészítés:

A csirkecomb filét apró kockákra vágjuk. A zsírosabb részeket én levágtam róla. Egy tálba tesszük, majd sóval és csirke fűszersóval ízesítjük. Egy wok serpenyőt felhevítünk, és zsiradék nélkül fehéredésig pirítjuk a húst. A gombát félbe , a paprikákat karikákra, a lila hagymát vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és kb. 10 percig sütjük. H nincs wok serpenyőnk, egy lábasba is el tudjuk készíteni, de ebben az esetben használjunk hozzá egy kevés olíva vagy kókuszolajat.

Tálalás 1:

Első alkalommal a maradék sült édesburgonyámat ( 100 g nyersen) használtam fel hozzá. Valamint friss salátát (80 g)tálaltam mellé. Édesburgonyát így készítek: Recept ITT!

Tápérték 1 adagban: (salátával és édesburgonyával)

kcal: 248

fehérje: 22 g

szénhidrát 28 g

zsír: 5 g

Tálalás 2:

Egy lábasba feltettem vizet főni, amit sóztam, majd 25 g Éden Prémium cirok tésztát bele tettem a forrásban lévő vízbe, és 6-7 perc alatt. Ha a tészta elkészült, leszűrtem és hideg vízzel átöblítettem.  Egy serpenyőben 50 g félbe vágott csiperke gombát megpirítottam, majd hozzákevertem a csirkecombos raguból egy adagot, majd felöntöttem 100 g cukormentes paradicsompürével. Hozzákevertem a tésztát és tálba szedtem. 50 g csemege uborkát karikákra vágtam, és a tetejére raktam. Végül az egészet megszórtam sörélesztő pehellyel.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 252

fehérje: 24 g

szénhidrát: 27 g

zsír: 5 g

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fittdiéta says:

    Kedves Anikó!

    Ez nem karácsonyi dekoráció, hanem egy általam készített asztaldísz termésekkel. Egyáltalán nem karácsonyra készítettem 🙂 Egész évben az asztalom dísze.
    De akár karácsonyi is lehet, mivel egyedül hobbiból csinálom a blogot, és lassan 100 recept van vázlatban, mivel nem érem utol magam. Viszont arra figyelek, hogy a receptek alapanyaga mindig az időszaknak megfelelő legyen.

  2. fejesanikó says:

    De miért karácsonyi dekorációval????


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!