Fittdiéta

Paleo cukkini tócsni

Érdekes, hogy grillezve, töltve stb. egyáltalán nem szeretem a cukkinit. Azonban aki követi a blogom, az tudja, hogy ha édes ètelről van szó, lassan már minden cukkinivel készül. Anyukám kertjében termett sárga cukkini, amiből én is kaptam. Gondoltam kipróbálom valami olyan ételben, ahol jobban érződik a cukkini íz. Isteni finom lett, ráadásul paleo, gluténmentes, szénhidrát csökkentett étrendbe is beilleszthető.

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 200 g cukkini
  • 1 tojás
  • 50 g Szafi Reform sütőliszt
  • fokhagymapor
  • bazsalikom
  • oreganó
  • himalájai só
  • 20 g szárított paradicsom
  • kevés kókuszolaj/olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:

A cukkinit megpucoljuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A fűszereket ízlés szerint adjuk hozzá. A szárított paradicsomot felaprítjuk, és hozzá keverjük. Egy serpenyőt kikenünk egy szilikonos ecset segítségével kókuszolajjal vagy olívaolajjal, majd közepes hőfokokon kb. egy evőkanálnyi masszából tócsnikat sütünk. Megfordítjuk, és megsütjük a másik felét is.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!