A hozzávalókat az Ataisz webáruházból szereztem be:
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 100 g cukkinipüré
- 5 g vaníliás fehérjepor ( Biotech Iso Whey Zero fehérjét használtam)
- 7 g chia mag ( chia magot az Ataisz webáruházból szereztem be)
- 50 ml cukormentes mandulatej ( chia mag beáztatásához) ( vagy más növényi tej)
- 1 teáskanál vaníliás eritrit
- fél őszibarack
- 100 ml cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
Hozzávalók a tetejére:
- 1 sárgabarack
- 20 g málna
- ribizli
- virágpor
- kendermag
- áfonya
- szárított tőzegáfonya
- Waldenfarm eper öntet
- 1 db Gullon oreo keksz
- cukormentes tejszínhab ( elhagyható)
Elkészítés:
Először elkészítjük a cukkinipürét. A cukkinit megpucoljuk, lereszeljük, majd aprító gépben teljesen pürésítjük. A chia magot az 50 ml mandulatejbe beáztatjuk, és belekeverjük a vaníliás eritritet majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. A barackot megpucoljuk, felkockázzuk és a 100 ml mandulatejjel összeturmixoljuk. A cukkinipürét, a barackturmixot egy lábasba fel tesszük főni. Hozzáadjuk a fehérjeport, majd a chia pudingot is. Pár percig főzzük közepes lángon, majd müzlis tálba töltjük. A tetejét apróra vágott gyümölcsökkel, tőzegáfonyával eper öntettel díszítjük. A közepére került egy oreo keksz, a szélére pedig kevés tejszínhabot nyomtam.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 238.68
fehérje: 9.56 g
szénhidrát: 34.99 g
zsír: 8.26 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: