A nyaralás kezdetén a reggeli a reptéren volt, ahova a pogácsák és szendvicsek mellé ezeket a pudingos almás táskákat csomagoltam. A receptem kiindulási alapja Szafi oldalán található recept volt! Az eredeti receptért kattints IDE!
Hozzávalók a tésztához ( 4 darab)
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a tetejére:
Elkészítés:
A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön kikeverjük, majd összeöntjük és csomómentesre keverjük. A tésztát 15 percig pihentetjük. Ezután bambuszrostliszttel megszórt felületen ( én szilikonos deszkán nyújtottam ki, így nem is volt szükségem rá) A tésztából négy darab téglalapot nyújtottam, amit gondolatban megfeleztem, és az egyik oldalát berácsoztam egy éles késsel.
A tölteléket elkészítettem. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeltem, majd ízesítettem ízlés szerint eritrittel, vaníliás eritrittel és fahéjjal. Óvatosan ízesítsük, mert a vanília puding már tartalmaz édesítőt. A vanília pudingot elkevertem a vízzel és a tejjel, majd fel tettem főni. Hozzáadtam a reszelt almát, és addig kevergettem közepes hőfokon amíg be nem sűrűsödik.
A téglalapokra ráhalmoztam almás tölteléket. Befedtem a berácsozott szélével és a széleit lenyomkodtam, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Majd egy villával is körbenyomkodtam. A tetejét lekentem tojással egy szilikonos ecset segítségével. Előmelegített sütőben 185 fokon 30 percig sütöttem. Ha kihűlt megszórtam por eritrittel, virágporral és szárított tőzegáfonyával.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 138.96
fehérje: 5.88 g
szénhidrát: 17.35 g
zsír: 3.08 g