Paleo almás táska

A nyaralás kezdetén a reggeli a reptéren volt, ahova a pogácsák és szendvicsek mellé ezeket a pudingos almás táskákat csomagoltam. A receptem kiindulási alapja Szafi oldalán található recept volt! Az eredeti receptért kattints IDE!

Hozzávalók a tésztához ( 4 darab)

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön kikeverjük, majd összeöntjük és csomómentesre keverjük. A tésztát 15 percig pihentetjük. Ezután bambuszrostliszttel megszórt felületen ( én szilikonos deszkán nyújtottam ki, így nem is volt szükségem rá) A tésztából négy darab téglalapot nyújtottam, amit gondolatban megfeleztem, és az egyik oldalát berácsoztam egy éles késsel.

A tölteléket elkészítettem. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeltem, majd ízesítettem ízlés szerint eritrittel, vaníliás eritrittel és fahéjjal. Óvatosan ízesítsük, mert a vanília puding már tartalmaz édesítőt. A vanília pudingot elkevertem a vízzel és a tejjel, majd fel tettem főni. Hozzáadtam a reszelt almát, és addig kevergettem közepes hőfokon amíg be nem sűrűsödik.

A téglalapokra ráhalmoztam almás tölteléket. Befedtem a berácsozott szélével és a széleit lenyomkodtam, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.  Majd egy villával is körbenyomkodtam. A tetejét lekentem tojással egy szilikonos ecset segítségével. Előmelegített sütőben 185 fokon 30 percig sütöttem. Ha kihűlt megszórtam por eritrittel, virágporral és szárított tőzegáfonyával.

Tápérték 1 darabban:

 kcal: 138.96

fehérje: 5.88 g

szénhidrát: 17.35 g

zsír:  3.08 g

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »