A receptből eredetileg sós mázas paleo kifliket készítettem, amiből paleo perec is készíthető. A recept IDE kattintva megtalálható.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 45 g Szafi Fitt sós nyújtható lisztkeverék
- 45 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék
- 12 g bambuszrostliszt
- 2 g só
- 1 g szódabikarbóna
- 1 db tojás
- 2 dl cukormentes mandulatej
- 50 ml víz
- bambuszrostliszt a nyújtáshoz
Hozzávalók a lapok közé:
- 30 g light trappista sajt
Hozzávalók a tetejére:
- kevés tojás a lekenéshez
- szezámmag (elhagyható)
Elkészítés:
A tészta száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összeöntjük és alaposan összedolgozzuk. Ezután 10 percig pihentetjük a tésztát. Bambuszrostliszttel megszórt felületen átgyúrjuk, és ketté vesszük a tésztát. Mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk. Az egyiket megszórjuk a reszelt sajttal, és ráhelyezzük a másik lapot. 8 cikkre osztjuk, és mindegyiket a hosszabb oldalánál kezdve feltekerjük. Szilikonos ecset segítségével tojással lekenjük a tetejét, és megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben alsó-felső programon 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 25 percig sütjük.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 51.48
fehérje: 3.04 g
szénhidrát: 2.6 g
zsír: 1.69 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
Itt a sajtot nem a lapok közé tettem, hanem a tetejét szórtam meg vele.
Itt a sajtot nem a lapok közé tettem, hanem a tetejét szórtam meg vele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: