Ha már itt az ősz, akkor jöjjenek a szilvás receptek! Most szilvás gombóc helyett szilvás derelyét készítettem. Alapvetően mindig van valami hús féle az ebédemben, de néha szeretek húsmentes napokat is beiktatni.
Az eredeti recept ITT megtalálható.
Hozzávalók 10 darabhoz: (2 adag)
- 50 g Szafi Fitt kelt tészta helyettesítő nyújtható sós liszt
- 20 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék
- 20 g Szafi Fitt kókuszolaj
- 30 g Szafi Fitt kókuszkrém
- 40 g víz
- 1 tk vaníliás eritrit
Hozzávalók a töltelékhez:
- 5 szem kicsi szilva
- eritrit ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
Hozzávalók a panírhoz ( nem paleo, nem gluténmentes) *
- 50 g zabkorpa
- eritrit ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
* A zabkorpa nem paleo és nem gluténmentes. Ha paleo és/vagy gluténmentes panírt szeretnénk én még Szafi Reform földimandula panírban szoktam megforgatni.
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat felforrósítjuk, (de ne forrjon fel) majd összekeverjük a liszttel. A tésztát ki kell hűteni. Addig elkészítjük a tölteléket. A szilvát kimagozzuk, és apró kockára vágjuk. Ízlés szerint elkeverjük eritrittel és fahéjjal. Ezután a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és nagy méretű pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle. Nekem 10 darab lett ebből a mennyiségből, ami nálam 2 adag. Mindegyikre halmozunk a töltelékből az egyik felére, majd a másik felét ráhajtjuk. A hajtásnál villával lenyomkodjuk, hogy főzés közben ne folyjon ki. Sós, forrásban lévő vízbe rakjuk. Mikor feljött a víz felszínére, közepes hőfokra állítjuk a főzőlapot (vagy gázt) és 3 percig főzzük. Ezután hideg vízzel leszűrjük és pirított panírba forgatjuk.
A panírhoz a zabkorpát egy száraz serpenyőben átpirítjuk, és ha kihűlt eritrittel és fahéjjal ízesítjük.
Tápérték 1 adagban (5 darabban):
kcal: 298.75 g
fehérje: 6.72 g
szénhidrát: 31.31 g
zsír: 14.66 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: