Fittdiéta

Vaddisznó pörkölt paleo nokedlivel

 

A vadhúsok indokolatlanul háttérbe szorulnak, ha diétáról vagy egészséges életmódról van szó. Pedig a csirkemell, pulykamell, sovány marhahús, halak, tenger gyümölcsei mellé érdemes néha beiktatni, mert egyrészt isteni finomak, másrészt nagyon jó tápértékei vannak.

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 500 g vaddisznóhús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1  paprika
  • borókabogyó
  • himalájai só
  • színes bors
  • őrölt pirospaprika
  • kókuszolaj vagy olívaolaj
  • 1,5 dl száraz vörösbor

Hozzávalók a nokedlihez (3 kis adag)

Az eredeti recepthez képest módosítottam a hozzávalókon:

  • 70 g Szafi Reform gluténmentes, szénhidrátcsökkentett galuska lisztkeverék 
  • 1 g Szafi Reform himalaya só 
  • 1 db M-es tojás 
  • 50 g tojásfehérje
  • 50 g víz

Elkészítés:

A vaddisznóhúst kockákra vágjuk, majd megmossuk. Kókuszolajon vagy olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a negyedekre vágott paradicsomot és paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a borókabogyót. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt 2 órát közepes lángon főzzük. Időnként megkeverjük és ha szükséges vízzel pótoljuk. Végül hozzáadjuk a bort és fedő nélkül még 15-25 percig főzzük. A pörköltet nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk.

Nokedli elkészítése:

Rakjunk a tűzhelyre kb. 2l vizet csipet sóval forrni. Keverjük el a sót, a vizet, a tojásfehérjét és az egész tojást, majd öntsük hozzá a lisztet és dolgozzuk őket csomómentesre. Míg a víz felforr, pihentessük a masszát. Ekkor vegyük alacsony hőfokra, hogy csak gyöngyözzön a víz és szaggassuk bele a nokedlit. Közben többször keverjük át. Vegyük vissza a hőfokot és forraljuk fel újból (kb. 2-3 perc főzési idő elegendő). Végül hideg vízben szűrjük le. Egyszerre csak a fenti adagot szaggassuk ki a vízbe, ha többet adagot készítenénk, azt másik főzővízbe szaggassuk.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!