Fittdiéta

Zabkását reggelire

Néha kedvet kapok, és napokig zabkását eszek. Igazából megunhatatlan, mert csak a fantázia szab határt, hogyan variálod. Ez most fehér csokis fehérjével készült, mert már ki akartam próbálni. A tetején gluténmentes oreo keksz, és szezonális gyümölcsök is vannak. További zabkása recepteket IDE kattintva találtok.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 20 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
  • 10 g fehérjepor ( Biotech Usa Iso Whey Zero fehércsokisat használtam)
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 30 g tojásfehérjelé
  • 1 teáskanál eritrit
  • 70 g zsírszegény túró

Hozzávalók a tetejére:

  • 1/3 körte
  • 1/3 narancs
  • 1 evőkanál fagyasztott erdei gyümölcs
  • 1 darab cukormentes Gullon oreo keksz ( gluténérzékenyek bármilyen gluténmentes keksz)
  • 1 kocka cukormentes epres fehér csokoládé ( gluténérzékenyeknek gluténmentes csoki)
  • szárított tőzegáfonya
  • virágpor
  • Waldenfarm eper öntet

Elkészítés:

A zabpelyhet a fehérjével és az útifűmaghéjjal feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Hozzákeverjük a túrót. A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, és ha langyosra hűlt a zabkásánk, óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.

Tápérték az egész adagban:

kcal: 269

fehérje: 24 g

szénhidrát: 30 g

zsír: 5 g

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!