Néha kedvet kapok, és napokig zabkását eszek. Igazából megunhatatlan, mert csak a fantázia szab határt, hogyan variálod. Ez most fehér csokis fehérjével készült, mert már ki akartam próbálni. A tetején gluténmentes oreo keksz, és szezonális gyümölcsök is vannak. További zabkása recepteket IDE kattintva találtok.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 20 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
- 10 g fehérjepor ( Biotech Usa Iso Whey Zero fehércsokisat használtam)
- 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 1 dl víz
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 30 g tojásfehérjelé
- 1 teáskanál eritrit
- 70 g zsírszegény túró
Hozzávalók a tetejére:
- 1/3 körte
- 1/3 narancs
- 1 evőkanál fagyasztott erdei gyümölcs
- 1 darab cukormentes Gullon oreo keksz ( gluténérzékenyek bármilyen gluténmentes keksz)
- 1 kocka cukormentes epres fehér csokoládé ( gluténérzékenyeknek gluténmentes csoki)
- szárított tőzegáfonya
- virágpor
- Waldenfarm eper öntet
Elkészítés:
A zabpelyhet a fehérjével és az útifűmaghéjjal feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Hozzákeverjük a túrót. A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, és ha langyosra hűlt a zabkásánk, óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.
Tápérték az egész adagban:
kcal: 269
fehérje: 24 g
szénhidrát: 30 g
zsír: 5 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: