Zabkását reggelire

Néha kedvet kapok, és napokig zabkását eszek. Igazából megunhatatlan, mert csak a fantázia szab határt, hogyan variálod. Ez most fehér csokis fehérjével készült, mert már ki akartam próbálni. A tetején gluténmentes oreo keksz, és szezonális gyümölcsök is vannak. További zabkása recepteket IDE kattintva találtok.

Hozzávalók 1 adaghoz:

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A zabpelyhet a fehérjével és az útifűmaghéjjal feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Hozzákeverjük a túrót. A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, és ha langyosra hűlt a zabkásánk, óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.

Tápérték az egész adagban:

kcal: 269

fehérje: 24 g

szénhidrát: 30 g

zsír: 5 g

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »