Fittdiéta

Unalmas a zabkása reggelire?

Néha kedvet kapok, és napokig zabkását eszek. Igazából megunhatatlan, mert csak a fantázia szab határt, hogyan variálod. A tetején gluténmentes oreo keksz, és szezonális gyümölcsök is vannak. További zabkása recepteket IDE kattintva találtok.

Hozzávalók 1 adaghoz:

20 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
10 g fehérjepor ( Biotech Usa Iso Whey Zero cookies and cream ízű használtam)
1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
1 dl víz
1 teáskanál útifűmaghéj
1 teáskanál vaníliás eritrit

Hozzávalók a tetejére:

1/3 körte

10 g málna

1 darab cukormentes Gullon oreo keksz ( gluténérzékenyek bármilyen gluténmentes keksz)

1 teáskanál cukormentes almapüré ( Aldiban veszem)

10 g mogyoró 

szárított tőzegáfonya

virágpor

Elkészítés:

A zabpelyhet a fehérjével és az útifűmaghéjjal feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.

Tápérték az egész adagban:

kcal: 311

fehérje: 16 g

szénhidrát: 34 g

zsír: 11 g

 

Ez a zabkása ugyanúgy készült mint a fent leírt, azonban ebbe került 30 g cukkinipüré. Illetve alma is van a tetején.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!