Ebből a receptből most puha zsemle készült, de korábban készítettem már sajtkrémmel töltött medvehagymás kifliket belőle. A recept IDE kattintva elérhető. Illetve sós mázas kiflik és készültek belőle. Recept ITT.
A zsemlékbe került light vajkrém, fekete erdei sonka, spenót, tojásrántotta és light sajt. Maga a zsemle paleo, de ebben a formában a szendvics nem. (A töltelék miatt) Természetesen az kerül a zsemlébe amit szeretnénk, diéta és ízlés szerint. Mellé salátát ettünk és a maradék rántottát.
Hozzávalók 4 darab zsemléhez:
- 40 g Szafi Fitt nyújtható sós lisztkeverék
- 40 g Szafi Fitt CH csökkentő liszt
- 12 g bambuszrost liszt
- 2 g só
- 1 g szódabikarbóna
- 1 tojás
- 200 ml kókusztej
- szezámmag a tetejére
- kevés tojás a lekenéshez
Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben összekeverjük, majd összeöntjük és alaposan összedolgozzuk. Ezután 10 percig pihentetjük a tésztát. Bambuszrostliszttel megszórt felületen átgyúrjuk.A tésztát négy részre osztjuk, és mindegyikből lapos zsemléket formázunk. Szilikonos ecset segítségével tojással lekenjük a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben alsó-felső programon 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 25 percig sütjük.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 65,1
fehérje: 3,75 g
szénhidrát: 5,13 g
zsír: 2,6 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: