Fittdiéta

Cukkinis zserbó ízű zabkása

Ha valaki ismer, az tudja, hogy ha van sütemény, aminek nem tudok ellenállni, az a zserbó. Amikor meglátogatjuk a Nagymamám régebben ( az utóbbi években) bolti süteményekkel várt minket. Én annyira nem vagyok édesszájú, hogy műanyag sütivel bűnözzek, de mondtam neki, ha legközelebb zserbót süt, megeszem az egészet, függetlenül az indokolatlanul nagy mennyiségű cukortól, transzzsíroktól és egyszerű szénhidrátoktól. Ez így is lett, ami annyira jól esett neki ( na és persze nekem is, hogy közel 80 évesen zserbót süt a mi kedvünkért), hogy azóta mindig zserbóval vár minket. Én nem tudtam menni, de a család meglátogatta egyik nap, így hozzám is került az isteni sütiből. Ebből az utolsó két szelet egy zserbós zabkása tetején végezte. Ennek a zserbónak az egészséges életmódhoz semmi köze, de IDE KATTINTVA találtok diétás zserbó recepteket.

 

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 20 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
  • 100 g cukkinipüré
  • 10 g csokoládé ízű fehérjepor ( Biotech Usa Iso Whey Zero-t használtam)
  • 5 g útifűmaghéjliszt
  • 5 g dió
  • 10 g eritrit
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • 2 dl víz

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A cukkinit pucoljuk meg, reszeljük le , majd aprítóval pürésítsük. A diót törjük apróra és az eritrittel őröljük porrá. Én ezt kávédarálóban tettem. A zabpelyhet a fehérjével és az útifűmaghéjjal, a cukkinivel és az eritrites dióval feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Ezután töltsük tálkába. Díszítsük baracklekvárral, apróra vágott étcsokoládéval, dióval, virágporral és egy kevés maradék zserbóval.

Tápérték az egész adagban ( zserbó nélkül)

kcal: 285

fehérje: 16 g

szénhidrát: 23 g

zsír: 17 g

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!