Paleo parmezános gofri

Végre beszereztem egy gofri sütőt, és olyat amit már rég szerettem volna, szív alakút. Így most az édes gofri kísérlet után jön a sós. Kicsit szkeptikusan, de kitaláltam egy olyat, hogy kenyér lisztkeverékből fogok gofrit sütni. Az eredmény isteni lett, és nem bántam meg, hogy eltértem az eredeti felhasználási javaslattól. A gofrihoz a Paleolit Éléskamra szénhidrát szegény puha kenyér lisztkeverékét használtam.

Hozzávalók 2 gofrihoz:

Hozzávalók a tetejére: ( opcionális )

Elkészítés:

A folyékony hozzávalókat keverjük simára, majd adjuk hozzá a lisztet és a reszelt parmezánt. Hagyjuk állni 10 percet. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével vékonyan kenjük ki kókuszolajjal. Ha előmelegedett a sütő, a massza felét adagoljuk bele és süssük készre. 

( Nekem szív alakú gofri sütőm van, tehát ebből lett két nagy adag)

A gofri alatt egy adag pirított gombás, uborkás jégsaláta található. Erre helyeztem a megsült gofrit. A natúr joghurtot vagy a totut kikeverem ízlés szerint egy kevés sóval ès fokhagymaporral. Ezzel megkenem a gofri tetejét. Erre helyezem a tükörtojást, megszórom spenóttal és egy kevés reszelt parmezán sajttal.

Tápérték egy adag gofriban( feltét nélkül)

kcal: 167

fehérje: 10,9 g

szénhidrát:5,98 g

zsír:10,36 g

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »