Sütőtökkel és mézeskalács ízű fehérjével készült gofri, amire pudingos fahéjas alma került. Tökéletes őszi hétindító reggeli.
Hozzávalók 3 adaghoz:
Hozzávalók a tetejére ( 1 gofrihoz)
Elkészítés:
Elkészítjük a sütőtök pürét. A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle. A tészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre, majd pihentetjük 10 percig. A gofri sütőt előmelegítjük, kikenjük kevés kókuszolajjal, majd a masszából 3 darab gofrit sütünk. Az almát kockákra vágjuk, és kevés vízzel ( kb 50 ml), a pudingporral, az almapürével, a fahéjjal és az eritrittel feltesszük főni. Ha felforrt és besűrűsödött lehúzzuk a tűzről. A gofri tetejére halmozzuk az almát, majd az egészet megszórjuk szárított tőzegáfonyával, virágporral, apróra vágott étcsokoládéval és a porrá őrölt eritrittel.
Tápérték 1 adagban ( feltéttel)
kcal: 225
fehérje: 8 g
szénhidrát: 35 g
zsír: 8 g