Fittdiéta

Túrós és fahéjas almás teljes kiőrlésű rétes

Amikor valaki elhatározza magát, hogy életmódot vált, sokan drasztikusan és hirtelen teszik. Magyarán, szakít a régi étkezési szokásaival, és teljesen átreformálja a konyhát. Persze van akinél működik, de a legtöbben gyorsan feladják az egészet , mert úgy érzik, hogy sok a lemondás, az eredmény pedig nem jön olyan gyorsan. Valamint arról se feledkezzünk meg, hogyha nem egyedül élünk , nem biztos, hogy az egész család felkészült az új étkezési szokásokra.

Ezért én inkább azt szoktam ajánlani a vendégeimnek, hogy tartsák be a fokozatosság elvét. Ez a süti tökéletes erre, hiszen semmi extra liszt nem kell hozzá, csak egy bárhol beszerezhető teljes kiőrlésű réteslap. A zsíros túrót zsírszegényre, a cukrot pedig eritritre vagy steviára.

Nem állítom, hogy ez a legdiétasabb süti, de kezdő háziasszonyok sem tudják elrontani, és az életmódváltástól se fog elmenni a kedvünk (és a családnak se) hiszen a hagyományos réteshez képest a különbség alig észrevehető.

Hozzávalók 4 rúd réteshez:

  • 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap ( 8 lap van egy csomagban, Lidl)
  • 500 g zsírszegény túró
  • ízlés szerint eritrit
  • ízlés szerint vaníliás eritrit és/vagy vanília aroma
  • 1 tojás
  • kezeletlen citrom héja
  • 500 g alma
  • ízlés szerint eritrit
  • ízlés szerint fahéj
  • kevés kókuszolaj

Elkészítés:

Első lépésként készítsük el a két tölteléket. A túrót keverjük ki ízlés szerint eritrittel, vaníliás eritrittel, reszelt citromhéjjal és az egész tojással. Az almás töltelékhez az almát mossuk meg, pucoljuk meg, vágjuk negyedekbe, majd reszeljük le. Ízlés szerint ízesítsük eritrittel és fahéjjal. Egy réteslapot helyezzünk egy tiszta konyharuhára, majd egy szilikonos ecset segítségével kenjük meg kókuszolajjal, és helyezzünk rá egy másik réteslapot. A rövidebbik oldalánál egy csíkban helyezzük rá a túrós töltelék felét, úgy, hogy mindhárom oldalánál hagyjunk ki körülbelül 2 cm-t. A réteslap két szélét hajtsuk be, majd tekerjük fel a tésztát a konyharuha segítségével. A másik túrós rudat ugyanígy készítsük el. Végül a két almás rudat is megtöltjük ugyanígy, azonban az almás tölteléket alaposan nyomkodjuk ki, mielőtt a réteslapot megtöltjük vele. A négy rudat helyezzük egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Szilikonos ecset segítségével kenjük meg kókuszolajjal, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük 20-25 percig. Ha teljesen kihűlt utána szeletekre vágjuk, porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.

Tápérték 1 rúd almás rétesben:

kcal:

fehérje:

szénhidrát:

zsír:

Tápérték 1 rúd almás rétesben:

kcal:

fehérje:

szénhidrát:

zsír:

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!