Fittdiéta

Paleo kakaós kifli a téli reggelekre

Imádom ezt az alaptésztát, mert bármilyen diétába beilleszthető, legutóbb többféle ízesítésű csigákat készítettem, most pedig kakaóval töltött kiflik készültek belőle. Az alaptészta receptje Szafi oldaláról származik. Itt megtaláljátok.

Hozzávalók 8 darab kiflihez:

  • 115 g Szafi Fitt nyújtható édes kelt tészta helyettesítő
  • 40 g kókusztejszín (cocomas)
  • 50 g forró víz
  • 80 g forró cukkinipüré
  • 10 g Szafi Fitt holland kakaópor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 g Szafi Fitt holland kakaópor
  • 30 g eritrit
  • rumaroma (elhagyható)
  • cukormentes mandulatej ( annyi, hogy sűrű, de kenhető masszát kapjunk) ( más növényi tejjel is elkészíthető)

Elkészítés:

A cukkinit pucoljuk meg, reszeljük le , majd aprítóval pürésítsük. A kókusztejszínt, vizet, és a cukkinit keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet. Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor párszor gyúrjuk át lisztezett felületen. Vegyük két felé a tésztát, és az egyikbe keverjük bele a kakaóport. A töltelék hozzávalóit keverjük ki, hogy sűrű, de kenhető masszát kapjunk.
Ezután mindkét tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki,kör alakúra,és helyezzük őket egymásra. Vágjuk 8 egyforma cikkre, majd mindegyik cikket kenjük meg a kakaós krémmel, és tekerjük fel a szélesebb végénél kezdve. Helyezzük őket szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben, légkeveréses funkción süssük 180 fokon 25-30 percig. Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!

Tápérték 1 kifliben:

kcal:56.08

fehérje: 2.04 g

szénhidrát: 1.73 g

zsír: 2.82 g

img_8945

img_8946

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!