Egy tökéletes, laktató reggeli, hogy jól induljon a nap! Az eredeti recept ITT található.
A bagel mini, de egyrészt laktató , illetve a tojásnak, salátának, és a rajta lévő szendvicskrémnek köszönhetően sokáig nem leszel éhes.
Hozzávalók 6 mini bagelhez:
- 100 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
- 15 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék -> RÉGI NEVÉN: Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék
- csipet Szafi Reform szódabikarbóna
- 2 g Szafi Reform himalaya só
- 10 g almaecet
- 125 g ALPRO mandulaital (jó kókusztejjel is)
- 50 g víz
A bagel kenéséhez:
- 2 g kókuszolaj
Hering szendvicskrém hozzávalók:
- egy doboz olajban eltett heringfilé
- 100 g light sajtkrém ( Aldiban és Lidlben is kapható, nem paleo)
Bagel Elkészítés:
Mérjük ki és külön edényben keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat. Öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük 5 percig. Nyújtsuk ki a tésztát 2 cm vastagra, és szaggassunk nagy köröket belőle, a közepét pedig egy kis méretű szaggatóval lyukasszuk ki. ( én erre linzerformázót használtam) Rakjuk őket sütőpapírral borított tepsire és kenjük le őket kókuszolajjal. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 50 percig süssük. Rácson hűtsük ki. Nekem ebből 8 kis méretű bagel lett, de bőven elég volt egy reggelire, mert nagyon laktató, főleg a képen látható módon.
Szendvicskrém elkészítése:
Ízlés és diéta szerint a heringfiléről csepegtessük le az olajat és alaposan keverjük ki a sajtkrémmel. Ha nem elég krémes akár botmixerrel és összedolgozhatjuk. Én a heringről a több mint a fele olajat leöntöttem, a többit hozzákevertem a krémhez, így sokkal finomabb lett.
Tányér összeállítása:
A bagelt megkentem a szendvicskrémmel, megszórtam vegyes csírával és egy kevés light sajttal (nem paleo). Mellé salátát kínáltam, amin van uborka, gomba és csíra. Valamint sütöttem mellé egy tükörtojást. Maga a tányér nem paleo, de a bagelt fogyaszthatják paleo és gluténmentes diétát folytatók is.
Tápérték 1 bagelben:
kcal: 58
fehérje:1 g
szénhidrát: 11 g
zsír: 0 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: