Ha már unod a zabkását, akkor nézd meg a zabkása receptjeimet, mert rengeteg variációban el lehet készíteni, hogy ne unjuk meg. Vagy el lehet készíteni ezt a sült zabkása verziót, ami az almával és a fahéjjal igazán tökéletes reggeli egy hűvös téli reggelen.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 60 g zabpehely (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
- 20 g eritrit
- 20 g vaníliás fehérjepor ( Biotech Usa Iso Whey Zerot használtam)
- 2 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
- 2 dl víz
- vanília aroma vagy vanília rúd
- 1 tojás
- 30 g tojásfehérjelé
- csipet só
- 2 teáskanál eritrit
- 1 alma
- 2 teáskanál eritrit
- őrölt fahéj
- 20 g Szafi Reform vanília pudingpor
- 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
- 50 ml víz
Elkészítés:
A zabpelyhet, a fehérjeport és a 20 g eritritet beleöntöm egy lábasba és a 2 dl mandulatejjel és 2 dl vízzel felteszem főzni. Közben ízesítem a vanília aromával vagy vanília rúddal és folyamatos kevergetés mellett forrásig főzöm. Ezután leveszem a tűzről és hagyom langyosra kihűlni. A tojást szétválasztom, és a tojásfehérjét és a tojásfehérjelét kemény habbá verem egy csipet sóval. Mikor a hab félkemény a két teáskanál eritrittel kemény habbá verjük. A tojássárgáját a kihűlt zabkásához keverjük, majd óvatosan a habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük. Az egészet egy hőálló tálba öntjük. Az almát negyedekre vágjuk és vékony szeletekre szeleteljük. A zabkása tetejére rakjuk a szeletelt almát amit megszórunk 2 teáskanál eritrittel és őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. A vaníilás pudingport megfőzzük a mandulatejjel és vízzel. Ha besűrűsödött lehúzzuk a tűzről , és tálalás előtt a sült zabkására öntjük.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 185.16
fehérje: 12.1 g
szénhidrát: 25.87 g
zsír: 4.66 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: