Fittdiéta

Almás fahéjas sült zabkása

Ha már unod a zabkását, akkor nézd meg a zabkása receptjeimet, mert rengeteg variációban el lehet készíteni, hogy ne unjuk meg. Vagy el lehet készíteni ezt a sült zabkása verziót, ami az almával és a fahéjjal igazán tökéletes reggeli egy hűvös téli reggelen.

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 60 g zabpehely (gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
  • 20 g eritrit
  • 20 g vaníliás fehérjepor ( Biotech Usa Iso Whey Zerot használtam)
  • 2 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • 2 dl víz
  • vanília aroma vagy vanília rúd
  • 1 tojás
  • 30 g tojásfehérjelé
  • csipet só
  • 2 teáskanál eritrit
  • 1 alma
  • 2 teáskanál eritrit
  • őrölt fahéj
  • 20 g Szafi Reform vanília pudingpor
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • 50 ml víz

Elkészítés:

A zabpelyhet, a fehérjeport és a 20 g eritritet beleöntöm egy lábasba és a 2 dl mandulatejjel és 2 dl vízzel felteszem főzni. Közben ízesítem a vanília aromával vagy vanília rúddal és folyamatos kevergetés mellett forrásig főzöm. Ezután leveszem a tűzről és hagyom langyosra kihűlni. A tojást szétválasztom, és a tojásfehérjét és a tojásfehérjelét kemény habbá verem egy csipet sóval. Mikor a hab félkemény a két teáskanál eritrittel kemény habbá verjük. A tojássárgáját a kihűlt zabkásához keverjük, majd óvatosan a habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük. Az egészet egy hőálló tálba öntjük. Az almát negyedekre vágjuk és vékony szeletekre szeleteljük. A zabkása tetejére rakjuk a szeletelt almát amit megszórunk 2 teáskanál eritrittel és őrölt fahéjjal. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.  A vaníilás pudingport megfőzzük a mandulatejjel és vízzel. Ha besűrűsödött lehúzzuk a tűzről , és tálalás előtt a sült zabkására öntjük.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 185.16

fehérje: 12.1 g

szénhidrát: 25.87 g

zsír: 4.66 g

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!