Panírozott lazac falatok sütőben édesburgonyával

Lazac és édesburgonya. Aki ismer az tudja, hogy ez a kedvenc párosításom, viszont igyekszem még ezt is mindig egy kicsit másként elkészíteni. Most bepaníroztam a lazac falatokat, és hogy ne tocsogjon feleslegesen az olajban, sütőben sütöttem meg, így is tökéletes lett! A lazac akár a karácsonyi asztalra is tökéletes lehet.

Hozzávalók 3 adaghoz:

Hozzávalók a panírhoz:

Hozzávalók az édesburgonyához: ( 3 adaghoz)

Hozzávalók a salátához: (3 adaghoz)

Hozzávalók az öntethez: ( 3 adaghoz)

Elkészítés:

A lazacokat apró kockákra vágjuk. Nekem 12 darab lett. A lazacokat sózzuk, és hal fűszersóval fűszerezzük. Külön tálba öntjük a lisztet, egy másikba a felvert tojást, és a harmadikba a zabkorpa és útifűmaghéjliszt keverékét. A szokásos módon bepanírozzuk a halakat. Először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban. végül a zabkorpában. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük, úgy, hogy félidőben megfordítjuk őket. Majd 5 percig sütjük 200 fokon grill fokozaton. Tálalás előtt a lazacokat friss citrommal meglocsolom.

Az édesburgonyát megpucolom, ízlés szerint kockákra, vagy hasábokra vágjuk. Egy tálba teszem, összekeverem a fűszerekkel, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180-200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

A salátához a saláta keveréket összekeverem az öntettel, és megszórom sörélesztő pehellyel.

Az öntethez, mártogatóshoz a hozzávalókat kikeverem.

Tápérték 1 adagban ( csak a lazac)

kcal:174.75

fehérje: 19.12 g

szénhidrát: 7.23 g

zsír: 7.11 g

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »