Amikor több napra kell gyorsan ebédet készítenem akkor a csirkecomb sült zöldségekkel mindig beválik. Most készült még melle parmezános kelbimbó, amit a Mentes konyha aktuális számában láttam.
Hozzávalók a csirkecombhoz:
- 700 g csirkecomb ( felsőcombot használtam)
- himalájai só
- fokhagymapor
- Szafi Reform sültcsirke fűszersó
Hozzávalók a sült petrezselyemhez:
- 260 g petrezselyem gyökér ( kb. 3 darab)
- Szafi Reform sült burgonya fűszersó
Hozzávalók a parmezános kelbimbóhoz:
- 500 g kelbimbó
- 30 g zabkorpa (paleo vagy gluténmentes diéta esetén hagyjuk el, vagy helyettesítsük például paleo zsemlemorzsával)
- 30 g reszelt parmezán
- vegán zöldfűszersó
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat befűszerezzük, és hőálló tálba helyezzük. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 60 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és 200 fokon 10 percig grillezzük, hogy a teteje megpiruljon. A petrezselymet megpucoljuk, hasábokra vágjuk és befűszerezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A kelbimbót összekeverjük a zabkorpával, a reszelt parmezánnal, a zöld fűszersóval és az olíva olajjal. Alaposan összerázzuk egy magas falu tálban vagy egy zacskóban. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: