Mutatós, gyorsan elkészíthető karácsonyi reggeli diétásan és gluténmentesen.
Hozzávalók a piskótához ( 2 adaghoz)
Hozzávalók az almás töltelékhez:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját , (az egy evőkanál eritrit kivételével )az összes többi piskóta hozzávalóval simára keverjük. A tojásfehérjét az egy evőkanál eritrittel kemény habbá verjük. Majd a tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. A formánkat, (ami nekem most egy csillag alakú forma) kikenjük kókuszolajjal majd zabliszttel körbeszórjuk a formát, hogy mindenhol érje. Beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. Az almát megmossuk, megpucoljuk majd lereszeljük. A pudingporral, a vízzel és az eritrittel és a fahéjjal feltesszük főni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A piskótát hagyjuk kihűlni, majd félbe vágjuk és megkenjük az almás töltelékkel, és rátesszük a piskóta tetejét. A tetejét és a tányért a fentebb leírtakkal díszítjük.
Tápérték 1 adagban:( feltétek nélkül)
kcal: 214.47
fehérje: 9.04 g
szénhidrát: 21.99 g
zsír: 9.69 g