Szénhidrát csökkentett túrós pogácsák szilveszterre

Diétás, szénhidrát csökkentett sajtos túrós pogácsák karácsonyi kivitelben.

Hozzávalók: ( kb 40 darabhoz, de ez mérettől függ)

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A meleg mandulatejben feloldjuk az eritritet, és beleszórjuk a porélesztőt. Hagyjuk, hogy ” felfusson”, inkább kis buborékokat fogunk rajta látni, nem azt kell várni, mint a hagyományos élesztőt felfuttatásnál. A többi hozzávalót összekeverjük, az élesztőt hozzáadjuk, és tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.

Ezután lisztezett vagy búzasikérrel megszórt felületen átgyúrjuk, fél cm vastagra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, mindaddig amíg az összes tészta el nem fogy.Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 15 percig pihentetjük. Ezután a tetejét tojással lekenjük, ízlés szerint a tetejét megszórjuk sajttal, és/vagy szezámmaggal vagy nigella maggal, és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.

Tápérték 1 adagban: ( feltét nélkül)

kcal: 41.93

fehérje: 2.02 g

szénhidrát: 3.49 g

 zsír: 2.1 g

Tápérték 100 grammban:

kcal: 262.08

fehérje: 12.61 g

szénhidrát: 21.83 g

zsír: 13.14 g

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »