Fittdiéta

Szénhidrát szegény ” tejbegríz”

Biztos mindenki emlékszik a gyerekkorából a búzadarából és tejből készített tejbegrízre, aminek a tetejét gazdagon megszórtuk kakaóporral. Na ez az étel, ami nem diétás! De helyette használjunk Nocarb daramixet, növényi tejet és édesítőt. Valamint kevertem hozzá ízesített fehérjét, amitől az íze is finomabb, illetve a fehérje tartalmát is megnövelte.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 30 g Nocarb  daramix ( vagy lehet 15 g Nocarb daramix és 15 g gluténmentes zabpehely)
  • 10 g fehérjepor ( én Biotech Usa Iso Whey Zero cookies and cream ízesítésűt használtam)
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • 2 dl víz
  • ízlés szerint eritrit
  • ízlés szerint vaníliás eritrit

Hozzávalók a tetejére:

  • 1/4 alma
  • 1/4 narancs
  • 10 g dió
  • szárított tőzegáfonya
  • virágpor
  •  diós bejgli ( nem diétás)

Elkészítés:

A “tejbegríz száraz hozzávalóit összekeverjük egy lábasban, majd folyamatosan hozzáadjuk a tejet és a vizet. Forrásig főzzük közepes lángon, ez idő alatt besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd tálba öntjük és ízlés szerint díszítjük a tetejét.

Tápérték 1 adagban ( bejgli nélkül)

kcal: 198

fehérje: 11 g

szénhidrát: 9 g

zsír: 8 g

Az alap elkészítési módja ugyanaz.Került rá 1/4 körte, 1/4 narancs, szárított tőzegáfonya,kókuszchips, virágpor, házi cukormentes sárga barack lekvár, diétás mandulás linzer

15 g gluténmentes zabból, és 15 g Nocarb daramixből készült. A tetején narancs, alma, virágpor, szárított tőzegáfonya, dió

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!