Biztos mindenki emlékszik a gyerekkorából a búzadarából és tejből készített tejbegrízre, aminek a tetejét gazdagon megszórtuk kakaóporral. Na ez az étel, ami nem diétás! De helyette használjunk Nocarb daramixet, növényi tejet és édesítőt. Valamint kevertem hozzá ízesített fehérjét, amitől az íze is finomabb, illetve a fehérje tartalmát is megnövelte.
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 30 g Nocarb daramix ( vagy lehet 15 g Nocarb daramix és 15 g gluténmentes zabpehely)
- 10 g fehérjepor ( én Biotech Usa Iso Whey Zero cookies and cream ízesítésűt használtam)
- 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 2 dl víz
- ízlés szerint eritrit
- ízlés szerint vaníliás eritrit
Hozzávalók a tetejére:
- 1/4 alma
- 1/4 narancs
- 10 g dió
- szárított tőzegáfonya
- virágpor
- diós bejgli ( nem diétás)
Elkészítés:
A “tejbegríz száraz hozzávalóit összekeverjük egy lábasban, majd folyamatosan hozzáadjuk a tejet és a vizet. Forrásig főzzük közepes lángon, ez idő alatt besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd tálba öntjük és ízlés szerint díszítjük a tetejét.
Tápérték 1 adagban ( bejgli nélkül)
kcal: 198
fehérje: 11 g
szénhidrát: 9 g
zsír: 8 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: